Op elke straathoek van de Maleisische wijk Brickfields is er wel een te vinden: een blindenmassagesalon. De wijk telt er maar liefst tweeëntwintig. Toevallig is dit niet. Midden in Brickfields is de ‘Malaysian Association for the Blind’ gevestigd. Dit is een centrum waar blinden worden begeleid, zodat ze uiteindelijk zelfstandig kunnen leven en werken. Een van de opleidingen die de organisatie aanbiedt is die voor masseur of masseuse.

Waar veel mensen een ideaalplaatje van luxe salons met een rustieke uitstraling in het hoofd hebben als ze denken aan een massagesalon, is niets minder waar in Brickfields. De meeste salons zijn gevestigd in oude panden of bovenwoningen. Bezoekers worden ontvangen door een receptioniste die kan zien, dit is om te voorkomen dat klanten weg gaan zonder te betalen. Vervolgens kan er plaatsgenomen worden in de massagekamer. Deze is ingericht met twee massagebanken. Er wordt gevraagd even te wachten. Na verloop van tijd komt de masseuse binnen. Met haar handen voor haar uitgestrekt, vindt ze op de tast de massagebank waar de klant plaatsneemt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.