In een land waar zo’n dertig jaar geleden nog geen enkele sprake was van enige modescene, werd vorig jaar de Mulsim Fashion Week gehouden. Maleisië heeft zich in korte tijd internationaal op de kaart weten te zetten als ‘modeland’. Met zijn overwegend islamitische bevolking is Maleisië vooruitstrevend in de recente, wereldwijde opkomst van muslim proof fashion.

Sinds de jaren tachtig heeft Maleisië een enorme spurt gemaakt op het gebied van mode. De hoofdstad Kuala Lumpur is een shoppingparadijs. De stad kent meer dan 28 gigantische winkelcentra; de ene nog grootser dan de ander. Naast winkels vind je er schoonheids- en massagesalons, cafés, restaurants, karaokebarren, clubs en zelfs hele achtbanen. Steeds meer westerse modeketens openen er hun winkels. Maleisië heeft een cultureel diverse bevolking, maar de meerderheid en het politieke beleid is er islamitisch. Deze groep lijkt op eigen wijze mee te bewegen met de recente (mode)ontwikkelingen die het land doormaakt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.