Tunesië was in rep en roer door de komst van een buitenlandse moslimgeestelijke. De Egyptische prediker Wajdi Ghoneim bezoekt sinds 11 februari 2012 een aantal moskeeën en roept onder meer op tot toepassing van de sharia. Al is Tunesië een Arabisch land waar de meeste mensen moslim zijn, Ghoneims pleidooi viel niet overal in goede aarde.

Sjeik Wajdi Ghoneim deed in Tunesië veel stof opwaaien. De Egyptische prediker staat bekend om zijn fundamentalistische interpretatie van het islamitische geloof. Zo biedt volgens hem de islam geen ruimte voor een civiele democratie, is hij voor de invoering van het islamitisch recht (de sharia), inclusief bijbehorende straffen, en horen vrouwen naar zijn mening slechts beperkte rechten te hebben. Verder pleit hij voor besnijdenis van vrouwen

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.