Doof, een vriendin die vreemdgaat en geslachtsverandering. Het zijn zomaar enkele aspecten uit het veelbewogen leven van Chaca Mranggi. De Indonesische won in 2007 de landelijke Miss Transgender verkiezing.

In de verte klinkt het geluid een paar brommers, ze komen steeds dichterbij. “Dat is Chaca”, zegt Hanna Nur Haqiqi enthousiast. Ze staat op en loopt over het universiteitsplein naar haar toe. Enigszins verlegen stapt Chaca af. Ze oogt groot naast drie haar vrienden, wat wordt versterkt door haar strakke, geruite top. Haar zwarte hoofddoek benadrukt de langwerpige vorm van haar gezicht. “Hallo”, groet Chaca in gebarentaal. “Wat leuk om je weer te zien, Hanna.”  Anggres Rukmana  en Arha Fattah sluiten zich bij hen aan. Ze zoeken een plaatsje op het plein. Arha lacht vrolijk als hij de gesprekken van de dove Anggres en Chaca vertaalt. Hij heeft zichzelf gebarentaal aangeleerd en helpt de meiden graag als tolk.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.