Ondanks alle berichten over groepsverkrachtingen in India, steken veel Pakistaanse hindoes de grens met India over, juist om hun dochters te beschermen. In Pakistan worden met enige regelmaat jonge hindoe meisjes ontvoerd en verkracht door moslims, ze worden gedwongen met moslims te trouwen en zich tot de islam te bekeren. Door de toename van religieus extremisme, worden de vrijheid van religie en andere mensenrechten in Pakistan bedreigd. Dit betreft voornamelijk de rechten van religieuze minderheden, zoals de hindoes.

Panju Ram, een boer uit Sindh in het zuiden van Pakistan, kwam twee jaar geleden naar New Delhi. Nadat zijn zus was ontvoerd en het proces bij zowel de politie als de rechtbank niets uithaalde was voor hem en zijn familie de maat vol. Zij zagen geen andere mogelijkheid om een waardig leven te kunnen leiden, dan het ontvluchten van Pakistan.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.