Een ‘terrorist’ in de familie, in de Turkse stad Diyarbakir is het heel gewoon. De familie is soms ook trots. Zoals de buurvrouw die de restjes sneeuw van haar veranda veegt. Haar zoon zit ‘in de bergen’ om te vechten voor de PKK. Of de poortwachter. Zijn zoon is omgekomen door luchtaanvallen van het Turkse leger. Maar met buitenstaanders wordt daar niet over gesproken. Uit Angst.

Het zuidoosten van Turkije is al ruim dertig jaar het toneel van een bloedige oorlog tussen de Turkse staat en de terroristische organisatie PKK. Al drie decennia groeien kinderen op met de gewapende strijd. Vaders, ooms en broers die in de bergen zitten. Familieleden thuis die niet weten of ze nog leven of niet. Protestacties die met traangas en politiestokken worden onderdrukt. En altijd het leger dat zichtbaar aanwezig is. Diyarbakir is hét centrum van de gewapende strijd. Een strijd die na een relatief rustige periode weer opbloeit.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.