In zijn witte blazer en met opgeschoren haar, staat de bekende Chinese fotograaf Jing Xuan Ming een van zijn eigen foto’s te bekijken. Op de foto staan oude vissers die na een harde werkdag weglopen van het water. Naast foto’s van mensen uit de oude volksbuurten van Shanghai maakt hij soms ook foto’s van andere plekken en mensen in China. Jing heeft een grote passie voor fotografie en wil met zijn foto’s het gewone leven in de volkswijken (hutongs) van Shanghai laten zien. 

“Als kind hield ik al van schilderijen, maar mijn ouders gaven niet om kunst. Mijn liefde voor fotografie is vanuit mezelf ontstaan. Ik ben niet naar een professionele school gegaan. Ik was heel erg geïnteresseerd in kunst, maar mijn ouders waren arm en konden het zich niet permitteren om mij naar de kunstschool te sturen.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.