Ook in China hebben ze hun straattaal. Een van de termen die elke jongere in Shanghai kent, is 'dark cooking’. Ondanks de duistere associaties is het niets meer dan de verkoop van eten op straat. En zoals de naam al doet vermoeden, vooral wanneer het donker is.

Noedels, spiesen met vlees, vis of groenten, gepeperde tofu-blokjes. De straatverkopers in Shanghai bieden van alles. Ze bakken het waar je bij staat, op barbecues of op omgebouwde fietsen met een kookplaat. Dark cooking floreert in Shanghai, vooral door de vele studenten die erop af komen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.