Afgelopen vrijdag zaten vrouwen in verschillende steden in Saudi-Arabië achter het stuur van hun auto’s. Op het eerste gezicht lijkt dit niet veel bijzonders, maar deze vrouwen waren in protest. In Saudi-Arabië mogen vrouwen namelijk niet autorijden. En daar hebben ze genoeg van.

In het Midden-Oosten is het al maanden onrustig. In Tunesië, Egypte, Libië en Syrië wordt de roep om vrijheid en democratie steeds groter. De Arabische Lente biedt misschien hoop aan velen, maar er vallen ook slachtoffers. In Syrië zijn in de afgelopen maanden al 1100 mensen omgekomen als gevolg van het geweld, zo meldde het Hoge Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties op 15 juni. Tussen al deze onrusten in de Arabische wereld, speelt zich in Saudi-Arabië een bescheiden revolutie af: vrouwen eisen het recht om te mogen autorijden.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.