Veel middelbare scholieres in Techiman, Ghana, bevinden zich in een lastige positie als het gaat om seksualiteit en anticonceptie. Enerzijds is er een taboe op seksualiteit, anderzijds is er druk van leeftijdsgenoten om een relatie aan te gaan en seks te hebben. Er is grote angst voor bijwerkingen van anticonceptie. Het gevolg: ongewenste zwangerschappen en onveilige abortussen.

Tijdens hun werk als afsluitende coassistenten in een ziekenhuis in Techiman werden Mariëlle van der Steen en Elza Zijlstra getroffen door de vele jonge vrouwen die het ziekenhuis binnenkwamen met complicaties van onveilige abortussen. Ze startten een onderzoek op twee middelbare scholen in Techiman. Door middel van vragenlijsten en groepsdiscussies onderzochten zij de kennis, het gebruik en de houding ten opzichte van anticonceptie onder 156 jonge vrouwelijke scholieres.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.