Het Peruaanse volk ging zondag 10 april naar de stembus om een nieuwe president en volksvertegenwoordigers in het congres en het Andesparlament te kiezen. Terwijl de laatste stemmen nog geteld worden, is inmiddels duidelijk dat de nationalistische kandidaat Ollanta Humala het op 5 juni in de tweede ronde opneemt tegen Keiko Fujimori, de dochter van voormalig dictator Alberto Fujimori. Een opmerkelijke situatie omdat beide kandidaten een grote groep principiële tegenstanders kent.

Net als vijf jaar geleden eindigde de Peruaanse verkiezingscampagne vorige week zonder duidelijkheid over haar afloop. De twee kandidaten die op 10 april de meeste stemmen kregen maken zich nu op voor nog een campagnemaand, alvorens de tweede verkiezingsronde de opvolger van Alan García Peréz bepaalt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.