Dé elektrische auto bestaat nog niet, autoproducenten zijn nog zoekende naar het juiste model, de beste techniek en de nodige extra’s. Zij staan voor de vraag hoe mobiliteit eruit zal zien in de nabije toekomst. Jongeren mogen nu meedenken over die prangende vraag.

In Eindhoven werd eind oktober de Dutch Design Week georganiseerd. In de binnenstad en in de voormalige Philips-fabrieksgebouwen stond in totaal op 65 locaties het werk van 1.500 ontwerpers tentoongesteld. Zo’n 150.000 mensen bezochten het evenement. Zij konden onder andere de collectie van Piet Hein Eek bewonderen, die gelauwerd wordt om zijn meubels van sloophout. Ook was er een expositie van foodart, van gerenomeerde huis-, tuin- en keukenapparatenontwerpers, en van het afstudeerwerk van studenten aan de Design Academie.  

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.