Impressies en voorbeelden, bijvoorbeeld van veerkracht en vindingrijkheid, wangedrag en wanhoop, geschreven vanuit het perspectief van een buitenstaander die steeds dieper in de huid van de gemiddelde chiapin (guatemalteek) probeert te kruipen. Niet onbekend met de regio, maar tot voor kort wel onbekend met het dagelijkse leven in Guatemala-stad. Sinds vier maanden uitgezonden door de Nederlandse organisatie ICCO, als enige canchito (buitenlander) werkend op het 25 koppen tellende kantoor van het ICCPG. In de nieuwe serie in de rubriek Verbeter de Wereld schetst Okke Bouwman een aantal portretten van Guatemala, de regio Midden-Amerika en haar dilemma’s, met als rode draad hoe men hiermee omgaat.  

ICCO werkt al decennnia samen met tientallen organisaties in Midden-Amerika. Sinds kort proberen ICCO en haar partners de krachten te bundelen en meer als team te operen. Deze nieuwe, programatische aanpak, een soort Ontwikkelingssamenwerking 2.0, heeft geleid tot CentroAmérica Democrática. Dit is een alliantie van achttien ngo´s die strijden voor een democratischer en rechtvaardiger Midden-Amerika. In de rubriek Verbeter de Wereld doet het programmateam verslag van de complexe realiteit in Guatemala en de regio. Dit is het eerste deel van een zevenluik, geschreven vanuit het ICCPG, partner en hoofdkantoor van de alliantie in Guatemala-stad.  

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.