Mei vorig jaar werden de Tamil Tijgers in Sri Lanka verslagen. Na een jarenlange, vaak harde strijd kwam er een einde aan het geweld tussen de Tamil Tijgers en de Sri Lankaanse regering. De Tamil diaspora, verspreid over de hele wereld, is verdeeld over hoe zij hun doel van zelfbeschikking voor de Tamil burgers nu moeten nastreven. Er heerst een interne strijd.

Veel Tamils uit Sri Lanka ontvluchtten hun land gedurende het geweld en leven momenteel in Europa of de Verenigde Staten. Zij zijn een belangrijke ondersteuning voor de LTTE (de Tamil Tijgers) in Sri Lanka, met name op financieel gebied. Vele Tamils buiten Sri Lanka maken maandelijks geld over naar de LTTE op het eiland. Een Tamil, die liever anoniem wil blijven: “Ik woon al zo’n twintig jaar in Nederland, maar maakte elke maand geld over. Totdat de Tijgers vorig jaar op burgers begonnen te schieten. Dat is een cruciale fout geweest.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.