Door de aanslag op de Twin Towers kreeg de datum 11 september 2001 plotseling een prominente plaats in de geschiedenisboeken. Een groep terroristen kaapte twee vliegtuigen waarmee zij, na jarenlange voorbereiding, vlak na elkaar in de wolkenkrabbers vlogen. Amerika moest gestraft worden en dat gebeurde op deze onmenselijke manier. Hebben de inwoners van New York zich hierdoor voorgoed van de wijs laten brengen? 

Veel mensen, binnen en buiten New York, vrezen nog iedere dag een nieuwe aanslag. Het veilige en ontastbare gevoel dat zij ooit hadden, zal waarschijnlijk nooit meer terugkeren. De aanslag is nu ruim acht jaar geleden. Een korte blik op de stad laat zien dat de inwoners van New York zich nog steeds bewust zijn van het heersende gevaar, maar dat de angst lang niet meer de overhand heeft. Veiligheidsmaatregelen variëren sterk. Een beleid van zichtbaar veel ‘blauw op straat’ kent de stad niet, er lijkt zelfs sprake van enige willekeur in wat beveiligd wordt en wat niet.   

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.