Nadenken over de balans tussen mens, milieu en economie, daar is tegenwoordig veel ruimte voor. De financiële crisis geeft extra aanleiding om de levensstijl van de Westerse mens onder de loep te nemen. Het overmatige consumptiegedrag en gigantische afvalbergen hebben bijgedragen aan de ineenstorting van de wereldeconomie. Een periode van bezinning en heroriëntatie lijkt een vereiste om de wereldbalans weer op zijn pootjes te krijgen.

In Nederland is woensdag 9-9-9 uitgeroepen tot Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda, een organisatie voor innovatie en duurzaamheid. Op deze dag worden overal in het land activiteiten georganiseerd die laten zien wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid; gemeentes en bedrijven die zich op innovatieve manier bezighouden met duurzaamheid worden geëerd, er vindt een spaarlampenwisselrace plaats en mensen kunnen deelnemen aan een duurzame kroegavond. De grote thema's van dit moment, zoals klimaatverandering, energie, mobiliteit en vergrijzing zullen op deze dag aan orde komen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.