“Hey dames, zijn jullie verdwaald?” Twee meiden kijken achterom en zien een officier staan. “Nee hoor”, zegt één van de twee zelfverzekerd. “We moeten in het restaurant zijn verderop.” Plotseling horen ze luid geschreeuw en veel lawaai achter zich. Gedetineerden in oranje overalls hebben de vrouwen gespot. Ze joelen in de hoop hun aandacht te trekken. “Hé mooie meisjes! Kom hier, kom hier. We geven jullie de middag van je leven.”

Pollsmoor Prison is gevestigd in Tokai, een wijngebied in Kaapstad. Rondom de gevangenis sieren honderden kleine wijngaarden en pittoreske boerderijtjes het landschap. Helaas past de gevangenis slecht in de mooie wijk Tokai. Pollsmoor Prison herbergt namelijk een groot percentage van de zwaarste criminelen in Zuid-Afrika, er lopen in totaal ongeveer 7.000 gedetineerden in oranje uniformen rond.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.