Met de socialistische Hugo Chávez stevig in het zadel in Venezuela en zelfverzekerd Rusland dat uit lijkt op herwaardering van zijn status als wereldmacht lijkt de Koude Oorlog gewoon door te gaan in de ‘Caribische achtertuin’ van Nederland. Voormalig minister van Defensie, Henk Kamp is afgereisd naar de Antillen om deze tot Nederlandse gemeenten te maken.

Hugo Chávez kwam in 1998 in Venezuela aan de macht en sindsdien viert het socialisme hoogtij in het olierijke land. Chávez beloofde de armen te helpen, en doet dat door middel van zogenaamde ‘Bolivariaanse Missies’ die het land doorkruisen om voedsel te brengen, huizen te bouwen, scholen en gezondheidszorg op lokaal niveau op te zetten, en mensen aan te moedigen op Chávez te stemmen. Het programma is genoemd naar Chávez’s held, Simón Bolívar, de man die begin negentiende eeuw Venezuela en wat vandaag de dag Columbia is, onafhankelijk maakte van de Spaanse koloniale overheersing.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.