“Als je voor het eerst Bosnië en Herzegovina bezoekt, zul je verstelt staan van de prachtige natuur, de bossen, de bergen en de rivieren. Het gaat in ons land vandaag de dag niet meer alleen over de oorlog, toch zijn de wonden nog lang niet geheeld. We zijn ons ervan bewust dat we niet voor eeuwig achterom moeten kijken, want zij die het heden vervangen door het verleden, hebben geen toekomstperspectief.”

Elvira Jukić is twintig jaar oud. Zij was vier toen de oorlog in Bosnië uitbrak. Met haar familie vluchtte ze in 1992 van haar geboorteplaats Zvornik (aan de grens van Oost-Bosnië en Servië) naar Tuzla en later naar Sarajevo. Daar woont zij nu nog. Elvira studeert aan de universiteit van Sarajevo - Faculty of Political Science - Journalism and Public Relations. Sinds enkele maanden werkt zij als parttime journalist. Met dit verhaal geeft Elvira inzicht in het leven in Bosnië dertien jaar na de oorlog.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.