Zuid-Afrika is rijk. Apartheid is – op papier – verleden tijd en iedereen heeft kans op een mooie toekomst. Voor jongeren die opgroeien in de townships van Kaapstad is die goede toekomst echter niet zo gemakkelijk waar te maken: meer dan de helft van de jeugd zit zonder baan, de schooluitval is gigantisch en het drugsgebruik neemt gestaag toe. Ondanks het feit dat deze jongeren zijn opgegroeid met het hoopvolle gedachtegoed van Nelson Mandela, is de criminaliteit in de praktijk voor velen een realistische uitweg. Hoe zien zij hun leven en toekomst nu zelf?

Marvin, Sicelo, Masibulele en Lebu Tom zijn alle vier opgegroeid in de krottenwijken van Kaapstad. Zij wonen nu in een opvanghuis voor jongeren, waar ze de kans krijgen om naar school te gaan en te werken aan hun toekomst. Vier verschillende levens, vier verschillende visies; vier portretten.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.