STP Bandung, de grootste hogeschool Toerisme van Indonesië, heeft een nieuwe taak. In maart dit jaar kregen ze de opdracht vanuit het Indonesische ministerie van Toerisme om 25 traditionele Indonesische menu's, in totaal 150 recepten, te verzamelen en te standaardiseren. Die recepten moeten worden samengebracht in een kookboek, waarmee de Indonesische overheid de wereld hoopt te gaan veroveren. Vijf menu’s zijn inmiddels samengesteld.

“De Thaise keuken is wereldwijd bekend en staat op nummer vijf in de top tien van internationale keukens.” Saiful Adi, directeur facility van STP Bandung, zegt het met een jaloerse ondertoon in zijn stem. De Indonesische keuken staat niet in de top tien en dat steekt. “We zouden op nummer één moeten staan”, vindt Adi. “De Indonesische keuken, de keuken van ‘spice & rice’, gebruikt alleen kruiden van eigen bodem, dat is heel speciaal. Onze keuken is authentiek en dat proef je.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.