Koffiepads of zelf bonen malen. Die hippe beker Starbucks of Nespresso met in het achterhoofd George Clooney. Koffie is voor veel mensen onderdeel van de dagelijkse routine en koffiemerken spelen in op die behoeftes. Dat 'de bruine motor' ook duurzaam geproduceerd wordt lijkt met het groeiend aantal informatielabels steeds belangrijker. De koffieproducent in het buitenland staat hier dagelijks bij stil. 

Een paar uur rijden vanaf de miljoenenstad Medellin, in het noordwesten van Colombia, ligt Ciudad Bolivar. Gelegen tussen de bergen die bezaaid zijn met koffieplantages ademt de stad koffie. Een begrip in Ciudad Bolivar is de familie Vargas die koffie brandt, ontwikkelt, exporteert en zeven boerderijen beheert. Hun bedrijf heet Los Búcaros en bestaat nu 30 jaar. Koffie is voor de familie Vargas een passie en ze zijn trots op hun label van Rainforest Alliance.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.