Veel Nederlanders zien de hijab als een teken van vrouwenonderdrukking. Maar in Maleisië dragen veel jonge moslima's deze hoofddoek met trots. Net zoals hakken en handtassen is de hijab hier een hippe modeaccessoire waar veel geld voor wordt betaald. Farahein Abdul Mutalib startte haar eigen hijablijn voor modebewuste studentes met een krappe beurs. Deze maand komt haar eerste collectie uit.

Ze is een frisse verschijning en wel op twee manieren. Bij een gesluierde vrouw verwacht je misschien een gesloten uiterlijk, donkere kleuren enarmen, benen, hals en hoofd bedekt. Abdul Mutalib is juist het tegenovergestelde. Ze draagt een sierlijke lange zwarte jurk die slank afkleedt, met daarover een losvallende beige safariblouse. Een felgele hijab is sierlijk gedrapeerd rondom haar gezicht en hals. Dit alles afgewerkt met veel armbanden en ringen. Het belangrijkste is dat ze een lach van oor tot oor heeft en vrolijk op je afstapt, je hand pakt en je welkom heet. Door haar open karakter valt het eigenlijk helemaal niet op dat ze compleet gesluierd is. Een hartelijk en verrassend welkom in Kuala Lumpur.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.