Er is geen speciale zorg voor gehandicapten in Indonesië. Ze kunnen niet met het openbaar vervoer en tellen nauwelijks mee in de samenleving. Kinderen komen al gauw op straat terecht om te bedelen of worden achtergelaten bij een tehuis. Hoewel een nieuw zorgstelsel in januari in Indonesië is ingevoerd, blijven gehandicapten buiten beschouwing.

In januari 2014 is er in Indonesië een nieuw zorgstelsel ingevoerd, het zogeheten Badan Penyelenggara Jaminan Sosial (BPJS). Het nieuwe stelsel wordt langzaam uitgerold. Dit jaar zal BPJS zo’n 121 miljoen inwoners dekken en aan het eind van 2019 wil het alle 240 miljoen Indonesiërs verzekeren. Alle Indonesische zorgverzekeringen zitten in het nieuwe zorgstelsel. De Indonesiër heeft straks dus één zorgpas en het opvragen van informatie wordt dan gemakkelijker, omdat alles gebundeld is in één zorgstelsel.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.