De Nederlandse voetballer Kristian Adelmund (27) voetbalt nu al drie seizoenen in Indonesië. Op dit moment komt hij uit voor de club PSS Sleman uit Yogyakarta. Toen hij de jeugdopleiding van Feyenoord en Sparta Rotterdam doorliep, had hij de droom om profvoetballer in Europa te worden. “Maar in Nederland krijg je geen tweede kans. Als je het eenmaal hebt verprutst, is je kans verkeken.”

Rond tien uur in de ochtend komt Adelmund nonchalant aangelopen in de Starbucks in een groot winkelcentrum in Yogyakarta. Hij is te herkennen uit duizenden: een lange westerse man, met blond haar, teenslippers, een korte broek en een los shirtje. Nadat hij zijn ontbijt heeft besteld gaat hij rustig zitten en begint hij te vertellen over zijn Indonesische avontuur. “Nee, het was niet het eerste plan om in Indonesië te voetballen. Spelen voor Feyenoord in de Kuip, dat was mijn droom. Helaas heeft het niet zo mogen lopen”, vertelt hij.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.