Muziek: Lucas Hamming is een opkomend talent

Lucas Hamming is een van de honderd artiesten die geselecteerd is uit circa duizend aanmeldingen voor de Popronde van 2012. “Dit is een landelijk reizend festival dat elk najaar plaatsvindt in een 32-tal steden. In elke stad treden op één avond circa 25 opkomende Nederlandse bands op bij ongeveer evenzoveel podia. De podia bestaan uit kroegen, muziekcafé's en theatertjes in het centrum van een stad”, verklaart de website van de Popronde.

Al vanaf zijn achtste is Lucas bezig met muziek. Hij werd, toen hij nog klein was, twee jaar op een rij afgewezen bij Kinderen voor Kinderen, maar bleef toch stug doorgaan. Om zijn droom waar te maken leerde hij zichzelf gitaarspelen. Lucas is opgegroeid met invloeden als Jeff Buckley, Alex Turner en Bob Dylan. Maar ondertussen heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.