Gewone mensen uit het Zuid-Afrikaanse Hillbrow

De Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg is voor velen synoniem met de wijk Hillbrow. En Hillbrow is voor velen synoniem met gevarenzone, drugszone of smerige zone. Maar Johannesburg is allang veel meer dan alleen Hillbrow. En Hillbrow is zo langzamerhand stiekem meer geworden dan de bekende onveilige wijk.

Terwijl vroeger Hillbrow praktisch heel Johannesburg behelsde, heeft Johannesburg zich de laatste jaren enorm uitgebreid, en is het een stad geworden die zich kilometers uitstrekt in de omgeving. En Hillbrow is zich ook aan het transformeren van een ‘Gevarenzone’ met hoofdletter G naar een plek waar mensen vrijwillig naartoe verhuizen omdat de business er beter is. Beter bijvoorbeeld dan in het stadsdeel Soweto; hier is een sociaal vangnet waar je op kunt terugvallen, vrienden wonen hier, er zijn ooms en tantes om bij in te wonen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.