De kroketten van de townships

In een land als Nederland, waar elk stuk vlees aan heel veel voorwaarden moet voldoen, mogen we van geluk spreken dat er nog iets wordt gedaan met afvalvlees. Zonder dit overtollige vlees zouden de kroket en de frikandel nooit geboren zijn. In Zuid-Afrika echter, wordt overgebleven vlees op een heel andere manier verwerkt.

De inwoners van krottenwijk Langa in Kaapstad vonden een creatieve manier om geld te besparen: de smiley; het goedkoopste vlees dat op de markt verkrijgbaar is. In grote aantallen worden er schapenkoppen ingekocht en bewerkt om weer doorverkocht te worden. De hersens worden apart verwerkt en verkocht als een soort pap. De prijs? Ongeveer 1 euro per kop.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.