Is mijn koe de mooiste in zijn soort?

Om de twee jaar is er in Zwolle het evenement ‘de Wintershow’, waar boeren uit de omgeving hun ‘mooiste’ koe kunnen tonen aan het publiek en de jury. Hier worden ze uitgedaagd om hun koeien in een paar minuten tijd rond te laten lopen en te laten zien dat hun koe de mooiste rug, poten of melk uiers hebben.

Er lopen veel mensen rond op zo’n dag, de boeren en de veeteeltstudieclubs zijn druk bezig om de koe zo schoon mogelijk te houden tijdens de wedstrijd. Ze zijn al vanaf half vijf in de ochtend bezig om de koe te scheren en schoon te houden, want er mag geen druppeltje viezigheid te bespeuren zijn. De mensen die er rond lopen, daar zie je aan dat ze passie hebben voor de koeien. Ze kijken geconcentreerd hoe de koeien hun intrede maken en bespreken onderling of dat nou echt de mooiste koe is.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.