De wedstrijddag van het dressuurpaard Veraliene

Veel mensen denken dat de dressuursport draait om giebelende meisjes met paardenstaarten die tutten op een manege. En dat paardensport geen echte sport is. De werkelijkheid is totaal anders. Dressuur draait om structuur en discipline. Om training en scholing. Hoe ziet een wedstrijddag van een dressuurpaard er eigenlijk uit?

Veraliene is een merrie van tien jaar oud. Ze is op vierjarige leeftijd door Anita Vermeulen gekocht en kende toen alleen nog maar de beginselen van het rijden. Ze was, zoals je dat noemt: zadelmak. In de jaren daarna trainde Anita haar paard dagelijks en schoolde haar zo op allerlei manieren. Veraliene werd sterk en atletisch. Daarnaast werd de communicatie tussen haar en Anita steeds beter. Belangrijk want de band tussen ruiter en paard is van groot belang.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.