Herdenking 11 september in Londen verstoord

De herdenking bij de Amerikaanse ambassade in Londen van de terreuraanslagen in New York, op 11 september 2001, werd verstoord door een demonstratie. Een groep van ruim vijftig extremistische moslims die zichzelf Muslims Against Crusades noemen doorbraken het moment van stilte precies op het moment dat 10 jaar geleden het eerste vliegtuig het World Trade Center raakte. De aanslagen in New York hebben 2983 mensen het leven gekost.

De Muslims Against Crusades schreeuwden luidkeels anti-Amerikaanse slogans en staken een Amerikaanse vlag in brand. Een groepje tegendemonstranten van de rechtse English Defence League (EDL) was ook naar de Amerikaanse ambassade in Londen gekomen. Daar maakten zij hun ongenoegen kenbaar over het toelaten van de demonstratie door Muslims Against Crusades.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.