Het Engelse rechtssysteem bestrijden met honger

Wat doet iemand als zijn eigen kinderen bij hem weggehouden worden? Die stapt naar de rechter. En wat als dat niet helpt? De Engelsman Len Miskulin heeft zijn kinderen al tien jaar niet meer gezien en verkeert inmiddels in zijn tweede hongerstaking.

De Britse krant de Daily Mail noemde Engeland naar aanleiding van een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) de Europese hoofdstad van de gebroken gezinnen. Volgens het onderzoeksrapport (Gender brief) dat begin dit jaar werd uitgebracht, telt Engeland de meeste eenoudergezinnen van Europa. Met het aantal echtscheidingen staat Engeland op de vierde plaats in Europa. Nederland staat in dit onderzoek op de zestiende plaats qua echtscheidingen en op de veertiende plaats wat betreft eenoudergezinnen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.