Actie schoonmakers breekt records

De staking van de schoonmakers breekt records. Deze duurt nu al acht weken en volgens de FNV is het de langste staking sinds de visserijstaking van 1933. De schoonmakers eisen twintig eurocent loonsverhoging per uur en een vergoeding van vijftig eurocent reiskosten per dienst.

Het Comité Steun de Schoonmakers heeft afgelopen donderdag een manifestatie gehouden bij het hoofdkantoor van het UWV in Amsterdam Sloterdijk. Het comité vindt dat UWV-topman Joop Linthorst zich moet inzetten voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor de schoonmakers, zodat hij zijn werknemers weer een schone en gezonde werkomgeving kan bieden. Daarnaast wil het comité het UWV overhalen een ‘Schoongenoeg convenant’ te ondertekenen. Daarin staat onder andere dat schoonmakers met respect behandeld moeten worden en dat zij het recht hebben om hun loonsverhoging veilig te stellen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.