Rode Kruis noemt situatie Sri Lanka catastrofaal

In de schaduw van het JSF-debat werd donderdag een vergadering gevoerd waarbij de partijen ver uit elkaar stonden. Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking stond tijdens de commissie vergadering over Sri Lanka lijnrecht tegenover het standpunt Han ten Broeke, Tweede Kamerlid van de VVD. Maar omdat deze vergadering binnen plaatsvond werd er buiten opgelucht gereageerd. De twee Tamil vrouwen die sinds 10 april in hongerstaking waren hebben nu na 14 dagen hun actie opgeheven. Zij hadden het gevoel dat de Tweede Kamer met de commissie vergadering hun eis heeft ingewilligd.

Samen met vijftig andere Nederlandse Tamil burgers verzamelden de vrouwen zich sinds 6 april dagelijks op het Plein in Den Haag. In hun land van herkomst woedt een oorlog, waarvan het front zich afspeelt op een strook land van zo’n 19 vierkante kilometer en waar tot voor kort meer dan 100.000 burgers opgesloten zaten tussen het geweld. “Koenders en zijn collega Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zeggen dat niet alleen de Tamil Tijgers zich schuldig maken aan schendingen van het humanitair oorlogsrecht maar ook de regeringsmilitairen”, meldde het ANP.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.