Tamil demonstranten roepen om hulp India

In Den Haag demonstreerden vrijdag 27 februari ruim honderd Nederlandse Tamils voor de ambassade van India tegen de gewelddadigheden in Sri Lanka. Begin januari startte het regeringsleger van Sri Lanka een legeroffensief tegen de Tamil Tijgers. Deze Tamil Tijgers houden zich op in het noorden van Sri Lanka, waar de Tamil minderheid woont. Dat grondgebied hadden zij lange tijd in handen, maar sinds januari zijn zij ver teruggedrongen.

Volgens Human Rights Watch (HRW)  zijn er vele burgerslachtoffers in Sri Lanka te betreuren. Het noorden is geheel afgesloten voor journalisten en mensenrechtenorganisaties. HRW basseert zich op verhalen van hulpverleners en ooggetuigen. De organisatie roept beide strijdende partijen op burgers te sparen. Er worden volgens HRW door het gebruik van zware wapens en willekeurig geweld in dichtbevolkte gebieden onnodig veel onschuldige mensen gedood.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.