Krakersdemonstratie mondt uit in arrestaties

Streetrave Breda 2007 De Streetrave van Breda is een evenement, georganiseerd door de krakers van Breda met als thema "kunst op ludieke wijze onder de aandacht van een breder publiek brengen". De intenties zijn oprecht en in het verlengde hiervan ligt de potentie een creatieve stoet van bonte geuren en kleuren door de binnenstad van Breda te laten trekken. De handen worden stevig uit de mouwen gestoken. Caravans, auto’s en campers zijn voorzien van kleurrijke beschilderingen en geïnstalleerd met muziekboxen om tijdens de mars reggae af te spelen.

De Streetrave, gehouden op 7 juli 2007, wordt op het krakersforum ruim belicht om krakers uit diverse steden op te roepen de trein naar Breda te nemen. Deze oproep komt het Bredase bestuur echter ter ore en 2 dagen na afgifte van een officiële vergunning trekt burgemeester van der Velden de stekker eruit, onder het motto "dat het wel eens uit de hand kan lopen".

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.