Poppel; een grensdorpje tussen Nederland en België

Vele voetballende mannen, frietkotten, Hollandse molens, bruin cafés, tankstations en een groot verenigings leven. Net over de Belgische grens ligt het dorpje Poppel. Het dorpje ligt op een steenworp afstand van Nederland, maar toch is het contrast met het buurland groot.

Ondanks dat bijna de helft van de inwoners een Nederlandse identiteit heeft, overheerst de Belgische cultuur in het dorp. Uit een korte rondvraag blijkt dan ook dat de inwoners van Poppel zich in hart en nieren Belg voelen. Zoals boer Pierre, die op het land van zijn zoon, vlakbij de Nederlandse grens, aan het werk is: "Poppel is ’n hele landelijke hechte gemeente. Als de Hollanders hier komen wonen, dan moeten zij zich aanpassen aan onze cultuur en dat gebeurt soms niet. Soms zeggen ze niet eens Goedendag terug."

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.