Vier meisjes, vierhonderd dagen en veertienduizend kilometer op twee tandems. De jonge Carlijn, Lidewij, Sophie en Monique van Ride for Women’s Rights fietsen van Jakarta naar Amsterdam. De tocht heeft één doel: aandacht vragen voor vrouwenrechten wereldwijd. Onderweg verblijven de meiden in brandweerkazernes met gezellige brandweermannen, kannen met koffie en sportspelletjes. Inmiddels zijn ze ruim anderhalve maand onderweg en vertellen ze in Maleisië over de ups en downs van deze bijzondere fietservaring.

De brandweerkazerne van het stadje Teluk Intan ligt aan een drukke weg met aan weerszijden tropische palmbomen. Er zit een Aziatische eettentje naast. Op de kazerne lopen gespierde brandweermannen en mannen van het Maleisische leger rond. De slaapplaats - een primitieve kamer - van de meiden is te herkennen aan de tandems die er voor de deur staan. Nog slaapdronken van hun middagdutje, doet Lidewij open.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.