Donkere steegjes, wemelend van het ongedierte. Dit was twee jaar geleden het straatbeeld van Shah Alam, een stad net buiten Kuala Lumpur. Eind 2013 bracht een bijzondere samenwerking tussen de lokale gemeenteraad en een kunstenaarscollectief hier verandering in. Het project Laman seni No. 2 ontstond: een achterstallige steeg werd omgetoverd tot een hip kunstproject met een selfie-hotspot. Een daverend succes. Nog voordat Laman Seni No.2 haar eerste verjaardag viert is in de zomer van 2014 het vervolgproject geopend, Laman Seni No. 7.

Ondanks het regenseizoen is het een zonnige en droge dag in Shah Alam. Trots lopen de beste vrienden Mohamed Afiq en Mohamed Lan, beiden pas 24 jaar oud, door sectie 7. Van de zomer is hier het tweede Laman Seni project geopend, namelijk No.7. Het is een gezellige bende, want vandaag wordt er geld ingezameld voor een aantal goede doelen. Overal kun je genieten van optredens of meedoen met spelletjes. Laman Seni is één groot kunstproject. Het is een combinatie van verschillende kunstdisciplines, zoals graffiti en 3D-art. De artiesten van Laman Seni No. 2 en No.7 zijn geselecteerd door middel van een wedstrijd. Niet echt een makkie, want alleen de beste kunstenaars komen in aanmerking voor een plekje op de muur. Het resultaat mag er echter zijn, want beide wijken zijn in een korte tijd ontzettend populair geworden.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.