Bij een bezoek aan Kuala Lumpur denk je niet meteen aan een fietsstad. Uitlaatgassen, smog en dikke rijen auto's bepalen grotendeels het straatbeeld. Toch is de fietscultuur in opkomst in deze miljoenenstad. Initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond en langzaam maar zeker lijkt de fiets terrein te winnen.

“We gaan vanavond heel wat regels overtreden.” Het is woensdagavond en de zon is al een paar uur onder. Een bonte verzameling mensen met racefietsen, mountainbikes, omafietsen en vouwfietsjes is bijeengekomen voor een loods in de hippe wijk Bangsar. Het is tijd voor de Unseen Kuala Lumpur Bike Ride. De 34- jarige initiatiefnemer Jeffrey Lim staat voor de groep en legt de verkeersregels uit met een camera van een nationale nieuwszender pontificaal op zijn gezicht gericht.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.