Nergens zijn kinderen zo gepassioneerd over voetbal als op het Afrikaanse continent. Het staat symbool voor hun dromen om een leven in armoede in te ruilen voor een carrière als professioneel voetballer. In Zuid-Afrika is dat natuurlijk niet anders, want voetbal is de nummer één sport in de vaak armoedige townships.

Mike Steptoe is oprichter van de school Africa Soccer Developments (ASD) in Kaapstad. Dit voetbalinternaat is in 2009 door Steptoe opgericht om een streng geselecteerde groep jongens klaar te stomen voor een leven als volwaardig profvoetballer. Waar Zuid-Afrikaanse profclubs genoegen nemen met middelmaat, kent Steptoe maar één doel: opleiden voor het allerhoogste. Binnen de voetbalwereld betekent dat de Engelse Premier League of de Spaanse La Liga.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.