In Liberia is een nieuw Ebola slachtoffer geïdentificeerd. Ontmoedigend nieuws want Liberia was inmiddels al weken ‘Ebola vrij’. Het betreft een Liberiaanse vrouw, in de internationale media geïdentificeerd als Ruth Togbah. Het is nog niet duidelijk hoe de vrouw besmet is geraakt met het virus. De meest geloofwaardige verklaring is dat zij besmet werd door haar man, een genezen verklaarde Ebola patiënt. De hoop is dat Togbah een geïsoleerd geval is en dat er geen nieuwe besmettingen plaats zullen vinden.

Ruth Togbah en haar man zouden onbeschermde seks hadden gehad. En het zaad van een Ebola slachtoffer is tot 90 dagen na genezing nog besmettelijk. Mevrouw Togbah claimt echter dat haar man al meer dan 3 maanden geleden genezen is verklaard. Hij kon haar daarom niet besmetten. Daarom wordt nu onderzocht of zij niet onlangs via Sierra Leone of Guinea naar Liberia is gereisd waar zij in aanraking zou kunnen zijn gekomen met een symptomatische Ebola patiënt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.