Het digitale tijdperk. Computers mengen zich in de manier waarop de mens consumeert, werkt, relaties onderhoudt, vrije tijd besteedt en informatie tot zich neemt. Wie had twintig jaar geleden gedacht zo afhankelijk te worden van technologische ontwikkelingen? De rol van technologie en digitalisering in media en maatschappij levert allerhande spanningen op, maar vooral immens veel mogelijkheden. 

“We leven in een krankzinnige wereld”, zegt Sander Duivestein, professioneel spreker en trendwatcher, in zijn presentatie ‘Society 4.0; over de impact van de digitalisering en robotisering op de toekomstige samenleving’. Mensen, bedrijven en zelfs de maatschappij hebben problemen om alles te kunnen volgen. Thuis wordt met dieren geëxperimenteerd, president Obama maakt een ‘selfie’ op de begrafenis van Nelson Mandela en vijftigduizend mensen reizen naar Groningen, omdat een meisje haar verjaardag viert en schoppen daar de boel in elkaar. Mensen zijn voortdurend met technologie bezig om zichzelf uit te vinden en opnieuw te definiëren.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.