In het kader van een VersPers-reis, bezochten 10 beginnende documentiaremakers Srebrenica. De docu's werden gemaakt rondom het thema 'Srebrenica 20 jaar later: de generatie van nu'. De beste films, geselecteerd door een professionele jury, gaan op 30 juni tijdens het NIOD-Event in de Balie in première.

De tien beginnende documentairemakers volgden een cursus korte documentaires maken. Iedere cursist heeft vanuit een andere invalshoek een korte film gemaakt over de vraag: waar staat Srebrenica twintig jaar na de genocide? De beste documentaires, geselecteerd door een jury bestaande uit NIOD-directeur Marjan Schwegman, fotografe Ilvy Njiokiktjien en VersPers hoofdredacteur Geesje van Haren, zullen tijdens Roads to Justice vertoond worden. Aansluitend worden de talentvolle makers geïnterviewd door Ilvy Njiokiktjien over hun ervaringen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.