Voor journalisten en verhalenmakers lijkt crowdfunding steeds vaker de manier om een verhaal te realiseren dat anders financieel niet haalbaar zou zijn. Ook voor Marcel van der Steen, sinds kort NOS-correspondent op de Balkan, zijn het donateurs die via voordekunst.nl zijn project Bees and Bullets mogelijk maken.

“Het is een project dat veel tijd en geld kost. Met de financiële vergoedingen voor radioreportages kan ik niet een halfjaar leven”. Zijn project bestaat uit een boek en een documentaire over het leven in Bosnië, twintig jaar nadat de vrede werd getekend in het Dayton-akkoord. “Veel verhalen over Bosnië gaan vooral over de oorlog en de nasleep. Ik wil verder gaan en dieper. Het eenzijdige beeld dat ze in Bosnië of op de Balkan elkaar om de veertig jaar de hersens inslaan hoop ik wat te nuanceren.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.