‘Het is nog steeds moeilijk om als ngo binnen Myanmar te werken,’ zegt dr. Zaw Min Sein, oprichter van de Myanmarese ngo Swanyee. De regering in het Aziatische land bepaalt de kaders voor het werk. Corruptie speelt er een belangrijke rol bij het krijgen van de juiste papieren. Ondanks de regels van de regering vertelt Sein op een verrassend open en eerlijke manier over het werk als ngo in zijn land. ‘Echt vrij om in alle sectoren te werken zijn we niet.’

In zijn kantoor in een mooie wijk in Yangon staan diverse Boeddhabeelden en loopt iedereen op blote voeten. Er staat een maquette van hoe dr. Zaw Min Sein het ideale project voor zich ziet. De airconditioning zorgt voor een aangename koelte binnen, terwijl buiten een deken van benauwdheid over de stad ligt en het kwik tot boven de dertig graden stijgt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.