"Niemand zag in 1995 het verband tussen de ontvoeringen van de pas acht jaar oude Julie en Melissa en die van de Vlaamse meisjes An en Eefje", vertelt Caspar Naber. Jarenlang was hij misdaadjournalist in België en werkte hij samen met zijn vriendin bij de Standaard. "Mijn vriendin sprak met een daderprofielexpert die concludeerde dat er een seriemoordenaar aan het werk was. Pas daarna schrok België wakker en waren de vermissingen nieuws."

Naber kwam op een opmerkelijke manier terecht bij de Standaard. Hij begon zijn carrière bij een auteursrechtbureau na zijn studie rechten. Zijn scriptiebegeleider bracht hem op het idee een postacademische journalistieke opleiding te volgen en zonder dat hij het zelf verwachtte werd hij toegelaten tot de opleiding. Aan het eind van zijn stage kwam er een vacature vrij voor rechtbankverslaggever bij de Standaard. Naber kreeg de baan.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.