Zijn vriend Frenando Cabrera is doodgestoken en nu hangt hem een strafeis van 10 jaar boven het hoofd. Etienne L. ontkent, maar de DNA-sporen wijzen zijn kant op. Een Duitse getuige speelt een prominente rol in de moordzaak, maar spreekt hij de waarheid?

Snijwonden in het gelaat, op de rechterborst en aan de armen. Op vijf december 2014 werd de 43-jarige Uruguayaanse Fernando Cabrera doodgestoken in zijn woning aan de Frederik Hendrikstraat in Amsterdam. Met een ontbloot bovenlijf zat hij op een grijze bank met naast hem een vleesmes dat letsel aan zijn ribben had veroorzaakt. De bank en muren waren besmeurd met bloedspetters, maar op het slachtoffer zelf was een beperkte hoeveelheid bloed aangetroffen. Opvallend was het stoffen kettinkje om zijn hals dat nog helemaal schoon was. Wel waren er veel DNA-sporen achtergelaten: op de hals en nagelriem van het slachtoffer, op de theekopjes en op het vleesmes. Verder werden er vingersporen met bloed gevonden op een pakje shag.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.