In de Eerste Kamer is eindelijk weer gesproken over de ticketwet, deze werd vijf jaar geleden aangenomen door de Tweede Kamer, maar is nog steeds niet ingevoerd. Ticketverkoper Ticketservice stond toentertijd achter de wet, dat is nu heel anders. De markt is veranderd. Loopt deze wet achter de feiten aan?

Je zet je wekker op zaterdagochtend om acht  uur om je laptop alvast aan te zetten. De tickets voor het concert van je favoriete artiest gaan om tien uur in de verkoop en jij moét kaartjes zien te bemachtigen. Je vrienden zitten ook klaar: met meerdere laptops ingelogd in de digitale wachtrij van de ticketverkoper. Nu hopen dat iemand er door komt. Na een uur wachten staat er tot je teleurstelling op het scherm dat alle kaarten verkocht zijn. Je hebt achter het net gevist en al je vrienden ook. Later op diezelfde ochtend vind je op de website van een doorverkoper nieuwe tickets. Dit keer voor een prijs waarvan je een week op vakantie kunt. Het concert gaat helaas aan jou voorbij... Herkenbaar verhaal? De ticketwet probeert een eind te maken aan de (illegale) doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen, maar is nog altijd niet door de Eerste kamer heen.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.