De bibliotheek in Mijnsheerenland verhuist van De Vijf Schelpen naar het nieuwe Dorpshart. Daarom is de bibliotheek tijdelijk dicht. Na Heinenoord, ’s-Gravendeel. Puttershoek en Strijen is het al de vijfde vestiging van Bibliotheek Hoeksche Waard die in korte tijd een nieuw onderkomen betrekt.

Het verhuizen van een bibliotheek is een hele klus. In De Vijf Schelpen staan de verhuisdozen en rolcontainers al klaar. “Ik sta te popelen,” zegt bibliotheekmedewerkster Hannie. “Het lijkt me erg leuk, zo’n nieuw gebouw.” Al pratend vult ze een doos met boeken en plakt er een sticker op. Dan zet ze de dozen netjes op alfabet op een rolcontainer. “Dat is straks gemakkelijk bij het uitpakken en op de juiste plek neerzetten.” Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt. De boekenkasten worden op maat gemaakt en geverfd. Die verhuizen namelijk ook mee.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.